Публикации

Херния лечение

25.09.2006

Лечението на херниите   единствено и само оперативно.

“You can judge the worth of a surgeon by the way he does a hernia.” (Thomas Fairbank, 1876–1961)

При конвенционалната (традиционната) операция посредством разрез и използване на собствени тъкани, херниалният сак се отваря и херниалното съдържимо се прибира, след премахването на сака се прави херниопластика. При  този метод се получава напрежение на тъканите в областта, съпроводени с дискомфорт, болка и по-дълъг период на възстановяване (4-6 седмици), има голям процент рецидиви (15-30%).

 

Съществуват редица модификации на херниопластиката с имплантация на полипропиленова протеза ( polypropylene Mesh), известни като техники без напрежение на тъканите („tension free technics”), които ние препоръчваме и при които рецидивите са под 3%.

При лапароскопската (безкръвна) операция с помощта на малки отвърстия на коремната стена, посредством микроинструменти и под видео контрол се извършва дисекция в областта на хернията и редукция на херниалния сак. Поставя се полипропиленова протеза (polypropylene Mesh) от вътрешната страна на коремната стена.


Преимуществата на лапароскопската операция са:

 -вътрекоремното налягане благоприятства по-добрата фиксация на платното

-по-слаба следоперативна болка,  по-добър комфорт за пациента и по-бързо възстановяване

-дава възможност за визуализиране на недиагностицирани хернии

-средство на избор е при двустранна и рецидивна херния

 

Ако имате съмнения за наличието на херния, можете да си запишете час за консултация на телефон: 02 45 22 000. На Вашите въпроси можем да отговорим и чрез електронна поща на адрес: hernia@vita.bg.
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: hernia@vita.bg

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах