Публикации

Херния - анестезия

23.09.2006
Обезболяването е неразделна част от хирургичното лечение. Анестезията е част от цялостния процес по осигуряване на Вашата безопасност, сигурност и комфорт. При операция за ингвинална херния предпочитаме т.наречената спинална или регионална анестезия.

При нея се постигат благоприятни условия за операция само в определена област на тялото. Пациентът остава в съзнание и запазва собственото си дишане. Този вид анестезия се осъществява чрез апликация в гръбнака, в областта на кръста. Предимство на тази техника е, че в гръбнака може временно да се остави тънка тръбичка, през която да се въвеждат медикаменти за обезболяване и след операцията. Друго предимство на този вид обезболяване е, че пациентът получава като цяло много по-малко медикаменти, отколкото при общата анестезия. Това е важно, когато той страда от други сериозни заболявания или има противопоказания за обща анестезия. Обща анестезия се прилага при деца и при големи рецидивни или постоперативни хернии.

При регионална анестезия са възможни главоболие, гадене и сърбежи в рамките на първите 24 часа. Увреждания на гръбначния мозък са изключени, тъй като в зоната на убождане гръбначен мозък няма.
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: hernia@vita.bg

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах