Публикации

Безплатни прегледи за хернии на предна коремна стена, хемороиди и камъни в жлъчката

06.07.2016
Болница "Вита" организира месечна кампания с безплатни прегледи, консултации и план за лечение на хернии на предната коремна стена, хемороиди, камъни в жлъчката. Безплатните прегледи ще се проведат през юли в Многопрофилна болница "Вита" (София, ул. Драговица №9) по следния график:
вторник: 14:00-18:00 ч.
 петък: 14:00-18:00 ч.

Телефони за записване на час за безплатна консултация: 02/960 49 50 или 02/960 49 51.

Защо хернията трябва да се лекува? Хернията е социално значимо заболяване, което се среща при около 2% от хората навсякъде по света. Тя може да се появи и при мъже, и при жени, във всяка възраст, като може да бъде открита както при новородено, така и при много възрастен човек. Най-често срещаните хернии са тези на коремната стена и в частност слабинните. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от „заклещване“, което застрашава пациента с различни усложнения. Във „Вита Херния Център” приоритетно се прилагат световноутвърдени практики и иновативни хирургични техники. Какво представлява ултразвуковото лигиране на хемороидални артерии? Нов, минимално инвазивен подход за лечение на хемороиди, който не налага обща анестезия. Подходът избягва много от проблемите, свързани с алтернативните лечения, като например необходимостта от рязане и дългия период на възстановяване. Как ще ми помогне методът на ултразвуково лигиране на хемороидалните артерии? Това е първият метод, който с помощта на минимално инвазивни хирургични техники лекува източника на хемороидалната болест без хирургична ексцизия или бандиране (връзване с ластик). Колко време трае процедурата? Налага ли се хоспитализация? Кога мога да се върна на работа? Процедурата може да продължи и само 20 мин. Повечето пациенти изпитват съвсем незначителна болка и дискомфорт и се връщат на работа още на следващия ден. От какви грижи ще се нуждая преди, по време и след процедурата? Какви лекарства ще ми бъдат предписани? Вашата възраст, тегло и физическо състояние са от значение за медикаментозното лечение и съответно необходимите грижи по време и след процедурата. Резултатите са различни при всеки, но обикновено след интервенцията се изписват обезболяващи лекарства, които са в минимално количество и се приемат за ограничен период от време.
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: hernia@vita.bg

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах